BISKUT ALMOND LONDON
Bahan-bahan ( >100 biji )
- 250g Butter
- 50g Susu tepung
- 2tbsp Madu lebah
- 2tbsp Golden syrup
- 100g Badam dicincang dan dibakar
- 500g coklat masak, mentega dan minyak jagung untuk hiasan
- 100g Badam dibakar
- 450g Tepung Gandum
- Paper cup secukupnya
Cara-cara
- Pukul butter bersama madu lebah dan golden syrup sehingga kembang.
- Masukkan susu tepung dan tepung gandum dan gaul sehingga sebati
- Setelah sebati, bentukkan bebola kecil daripada adunan tadi sambil memasukkan badam yang telah dibakar ke dalamnya dan susun di atas tin pembakar
- Bakar pada suhu 180 degree celcius selama lebih kurang 20 minit
- Setelah masak, sejukkan biskut dan masukkan ke dalam paper cup apabila telah sejuk
- Panaskan coklat masakan bersama-sama dengan mentega dan sedikit minyak jagung. Sekiranya anda menggunakan coklat sebenar, anda hanya perlu mencairkan coklat itu tanpa ditambah dengan mentega dan minyak jagung.
- Dengan menggunakan sudu kecil, tuang coklat ke atas biskut dan tabukan badam yang telah dicincang dan dibakar itu
- London Almond sudah sedia untuk dimakan apabila coklat telah keras.
No comments:
Post a Comment