BAHAN2 (WOK,Kuali Tupperware)
3 ketul paha ayam
sedikit lada hitam
sedikit garam
sedikit tepung jagung
CARA2 MEMBUATNYA
Ayam dibersih dan dibuamg tulangnya n toskan.
Tidak perlu dibuang kulitnya kerana kulit ayam boleh diganti sebagai minyak.
Perap ayam dengan garam serta lada hitam yang telah ditumbuk halus selama sejam.
Buka api kecil sahaja dan letakkan Kuali (WOK) agak2 panas, lumurkan tepung jagung pada ayam, kemudian masukkan 3 ketul ayam yang telah diperap dan dilumur dengan tepung jagung tadi ke dalam WOK dan tutup, masak selama 5minit, selepas 5 minit terbalekkan ayam dan biarkan 5minit lagi.Selepas itu angkat ayam,masukkan ke dalam pinggan tuang sos cili anda atas Chicken chop dan hias dengan cili besar hijau atau merah, potong bawang besar dan hias atas Chicken Chop.
No comments:
Post a Comment